trešdiena, 2012. gada 25. aprīlis

"Made in Latvia"

Mades vairs nav. Lācene nošauta

Raksta portāls kasjauns.lv

BNS, Kasjauns.lv
"Līgatnes lācene Made, kas svētdien vakarā izlauzās no sava iežogojuma, otrdien vakarā nošauta Līgatnes novada iedzīvotāju drošības dēļ, Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis paziņojumā presei norāda, ka pēc Mades meklēšanas pūliņiem otrdien tapis skaidrs - pielabināšanās un ieēdināšana nelīdzēs un lācene nedomā pakļauties un doties atpakaļ uz nožogojumu. Made devās atpakaļ mežā, taču tā kā lāceni nav bijis iespējams arī iemidzināt, savukārt viņas izturēšanās liecinājusi par nervozitāti, Līgatnes novada iedzīvotāju drošības dēļ pieņemts lēmums lāceni nošaut."
Šķiet, ka pie mums, Latvijā, jau nemāk izdarīt tā lai ir labi un pareizi, bet dara tā lai ir ātrāk, ērtāk, lētāk(?). Ar ko tad amerikāņu glābēji ir savādāki, ja viņi var lācim miega zāles iešaut, bet mūsējie "speciālisti" nevar?!




Civilizētās valstīs cilvēki taču saprātīgāki, lai ieklīdušu lāci nogādātu ārpus pilsētas, nevis vienkārši nošaut.


Vēl taču pāris lāču palika, Līgatnes dabas parkā. Kāda būs cilvēku rīcība nākamajā bēgšanas gadījumā?! Dzīve ir šaha spēle - jāparedz vismaz 2 gājieni uz priekšu, jo līdzīgi gadīties var atkal!
Pie mums jau nav ne speciālistu ne arī speciāla aprīkojuma; kaut vai šādi piparu, gāzes, baloni, ar palielinātu tilpumu un spiedienu.
http://www.youtube.com/watch?v=mLsOcbizFe8

2 komentāri:

Anonīms teica...

Ne to 'lācīti' nošāva :(

Anonīms teica...

Ne to 'lācīti' nošāva :(