otrdiena, 2004. gada 21. septembris

Latvijā trīc zeme

Šodien ap pulkstens 16:35 bija jūtamas savādas vibrācijas. Tas notika apmērām tā.
Sēžu pie sava kompja, iegrimis kārtējās virtuālajās kaujās, kad jūtu, ka mans grozāmais krēsls (kuram ir arī 5 ritenīši) tā savādi sakustās. It kā pat pabīdās uz priekšu. Nodomāju ka uz krēsla mēģina uzrāpties kaķene, vai arī jau uzrāpusies un sākusi tur mazgāties. Tā kā es nejutu, ka kaķene būtu starp manu muguru un krēsla atzveltni, tad pagriezos lai paskatītos, bet nekur viņu neredzēju. Tā kā galvā bija man austiņas, tad nedzirdēju nekādus trokšņus, izņemot uz ekrāna notiekošo.
Tad turpināju lūkoties monitorā, bet jutu ka celis, kas piespiests pie galda malas, tā jocīgi trīc. Tad pašam palika neomulīgi, jo likās ka nervi ir čupā un tapēc kāja tā uzvedās :).
Šīs svārstības un drebēšana ilga 7...10 sekundes.
Kā vēlāk uzzināju no mājinieku teiktā, tad zemestrīce jau nedaudz agrāk ir fiksēta Liepājā.
Čatā noskaidroju ka šos grūdienus jutuši gan saldenieki, gan rīdzinieki, gan citās pilsētās dzīvojošie.
Apollo.lv portālā var lasīt sekojošas rindas:
"Kā liecina informācija interneta mājas lapā «kaliningrad.ru», šodien zemestrīce novērota Kaļiņingradas apgabalā. Šī zemestrīce ilgusi apmēram desmit sekundes un bijusi 3–4 balles stipra. Atsevišķi speciālisti pieļauj, ka zemestrīces stiprums varētu būt sasniedzis pat 5 balles pēc Rihtera skalas.

Zemestrīces epicentrs bijis dziļi zemē, netālu no Krievijas un Polijas robežas. Kaļiņingradas ārkārtas situāciju pārvalde ir norādījusi, ka pazemes grūdienus nav izraisījis kāds tehnoloģisks cēlonis un tie, visticamāk, ir dabiskas izcelsmes. Arī Lietuvas speciālisti uzskata, ka zemestrīce ir dabiskas izcelsmes."


Nav komentāru: